Steeds meer corporaties kiezen ervoor om bij het opstellen van de jaarrekening zich te laten ondersteunen met de softwareoplossing Audition. Ook de Katwijkse woningcorporatie Dunavie gaat gebruikmaken van de oplossing die wordt geïmplementeerd en ondersteund door Qonsío. In samenwerking met UNIT4 heeft Qonsío een standaard Corporatiemodel ontwikkeld voor Audition.

Het maken van jaarrekeningen en publicatiestukken is een arbeidsintensieve bezigheid: cijfers vergaren, toelichtingen schrijven, deadlines halen. Tijdbesparing en een meer transparante en duidelijke jaarrekening zijn dan ook voor de meeste corporaties de reden om met Audition aan de slag te gaan. Dunavie heeft als primair systeem Tobias AX van Aareon en uit dit systeem worden de financiële cijfers eenvoudig geïmporteerd. Audtion levert een transparante en duidelijke jaarrekening op zonder knippen en plakken in Word en Excel.

SBR-manager
Om de jaarrekening digitaal te deponeren bij de Kamer van Koophandel gaat de corporatie uit Katwijk tevens gebruikmaken van de SBR-manager.

Dunavie
Maar liefst 32% van alle woningen in de gemeente Katwijk wordt beheerd door Dunavie. Ze beheren zo’n 8.000 woningen, garages en bedrijfsruimten in het dorp aan de Noorzeekust.