Voor een efficiënte en betrouwbare jaarrekening heeft Wonen Noordwest Friesland besloten om aan de slag te gaan met Audition.

Het maken van jaarrekeningen en publicatiestukken is een arbeidsintensieve bezigheid: cijfers vergaren, toelichtingen schrijven, deadlines halen. De accountancybranche gebruikt hier veelal handige softwareproducten voor, zoals Audition. Ook voor niet-accountants is Audition een efficiënt hulpmiddel om de jaarrekening en de consolidatie te maken. Samen met haar partner Unit4 heeft Qonsío een standaard Corporatiemodel ontwikkeld voor Audition.

Tobias AX
De corporatie uit Sint Annaparochie heeft als primair systeem Tobias AX van Aareon en kan nu met een eenvoudige ‘importwizard’ de financiële cijfers uit dit systeem importeren in Audition. Met de standaardmodellen van Audition voldoet de corporatie aan de wet- en regelgeving.
Samen met Audition gaat de Friese corporatie gebruikmaken van de SBR-manager waarmee men de jaarrekening digitaal kan deponeren bij onder meer de Kamer van Koophandel.