Ook in Tubbergen gaan ze gebruikmaken van Audition. Voor woningcorporaties is Audition de meest gebruikte tool voor om een efficiënte en betrouwbare jaarrekening of periodieke rapportage op te stellen.

Door gebruik te maken van Audition kan de corporatie efficiënte en betrouwbare jaarrekeningen en periodieke rapportages opstellen. Het levert tijds besparing op en men krijgt een meer transparante en duidelijke jaarrekening. In plaats van knippen en plakken in Word en Excel kan met eenvoudige ‘importwizard’ de financiële cijfers uit het primaire systeem (in dit geval ITRIS ViewPoint) worden geïmporteerd. Een ‘intelligent’ bestand voorziet de financiële cijfers geautomatiseerd van rubriekcodes, waarna de corporatie uitzonderingssituaties handmatig kan aanpassen. Vervolgens kan de kolommenbalans efficiënt en betrouwbaar worden uitgewerkt. Desgewenst kunnen voorafgaande journaalposten worden geëxporteerd.

SBR-manager
Woningstichting Tubbergen gaat tevens gebruikmaken van de SBR-manager. Hiermee kan zij de jaarrekening digitaal kan deponeren bij onder meer de Kamer van Koophandel.

Woningstichting Tubbergen
Woningstichting Tubbergen verhuurt betaalbare en goede woningen aan mensen met een laag inkomen. Ze zijn een sterk lokaal verankerde corporatie in de gemeente Tubbergen. Met ongeveer 1000 woningen zijn ze de enige sociale verhuurder in de gemeente.